unieke kleding met een perfecte pasvorm

Unieke kleding die perfect aansluit bij uw figuur. Een op maat gemaakt kledingstuk is een waardevol bezit en een duurzame investering. Als Kleermaker is het mijn specialiteit om unieke kleding te maken die perfect aansluit bij je lichaamsvorm. Met aandacht voor mens, wens en materiaal.

stap 1

Een persoonlijk gesprek

In een eerste gesprek verkennen we je wensen. Deze wensen kunnen ondersteund worden door foto’s en plaatjes. Tip: maak een persoonlijk Pinterest bord. Prik daarop je beelden wat betreft vorm, kleur, textuur, materiaal of sfeer. Foto’s uit tijdschrift knippen kan natuurlijk ook. Deze beelden kunnen helpen om samen te komen tot het ontwerp dat je in je hoofd hebt. In dit eerste gesprek kunnen we ook putten uit de schat aan boeken en tijdschriften die in het atelier aanwezig zijn. We bespreken de deadline en aan de hand van het ontwerp en het gekozen materiaal wordt de prijs besproken. In een offerte zetten we alle keuzes van vorm en materiaal, evenals de prijs voor jou op een rijtje.

stap 2

Aanschaf van de materialen

Voor de aanschaf van stoffen kan ik vakkundig advies geven over de juiste samenstelling, stofnamen, kwaliteit en leveranciers. Een scala aan leveranciers, van de Albert Kuyp in Amsterdam tot couture stoffen huizen in Parijs staat ter beschikking om het juiste materiaal te kiezen.

stap 3

Maten & doorpassen

Bij overeenstemming wordt een afspraak gemaakt voor het nemen van de maten. Dan maken we in overleg een lijst met data waarop gepast kan worden. Zo hebt je een duidelijk overzicht van momenten waarop jij je nieuwe kledingstuk ziet groeien.

Het eerste pasmoment zie jij je kledingstuk uitgevoerd in een basis katoen. Zo krijgt je al inzicht in de vorm en de belijning. Ik krijg daardoor de gelegenheid een optimale pasvorm te verwezenlijken.

Tijdens deze pasmomenten zijn er nog veranderingen in pasvorm en details mogelijk. Afhankelijk van het gekozen model zijn er 2 tot 4 pasmomenten.

stap 4

Is eigenlijk stap 1, wees op tijd

Omdat ik de grootst mogelijke zorg besteden aan jouw wens heb ik over het algemeen 10 tot 12 weken nodig om je kledingstuk te realiseren.

tweede leven

Geef kledingstukken (met emotionele waarde) een nieuw leven

Trouwen in de bruidsjurk van uw moeder, een doopjurk of avondjurk laten maken uit een trouwjurk? Maar ook andere bestaande kleding die van (emotionele) waarde is, kan vermaakt worden in een nieuw ontwerp. Geheel naar uw smaak en wensen.

antiek kant krijgt nieuwe bestemming.

Graag laat ik een spoor achter in je kledingstuk

werkwijze

In de linker zij naad kun je een geel met paars draadje tegen komen. Aan de buitenkant als je kledingstuk als je kledingstuk van tweede kans materiaal is gemaakt. Valt dit iemand op? Dan is dat voor jou DE kans om te vertellen over de waarde van je kleding en natuurlijk over KunstZinnig textiel. Is je kleding van nieuw materiaal gemaakt dan kan het zijn dat deze draadjes aan de binnen kant zitten, ook weer in de linker zij naad. Voor jou een reminder; deze kleding is met liefde, zorg en vakvrouwschap gemaakt. Geel omdat het vrolijk maakt en zonnig is. Paars heb ik ontleend aan de liturgische kleuren van de PKN. Paars staat voor rouw, verlies, de minder mooie kant van het leven.

Deze paars en gele kleuren in het logo van KunstZinnig textiel betekend voor mij: “Zet genoeg geel tegen paars aan, dan blijf je in evenwicht”.

impressies