unieke kleding met een perfecte pasvorm

Unieke kleding die perfect aansluit bij uw figuur. Een op maat gemaakt kledingstuk is een waardevol bezit en een duurzame investering. Als Kleermaker is het mijn specialiteit om unieke kleding te maken die perfect aansluit bij uw lichaamsvorm. Met aandacht voor mens, wens en materiaal.

stap 1

Een persoonlijk gesprek

In een eerste gesprek verkennen we uw wensen. Deze wensen kunnen ondersteund worden door foto’s en plaatjes. Tip: maak een persoonlijk Pinterestbord. Prik daarop je beelden wat betreft vorm, kleur, textuur, materiaal of sfeer. Foto’s uit tijdschriften knippen kan natuurlijk ook. Deze beelden kunnen helpen om samen te komen tot het ontwerp dat u in uw hoofd hebt. In dit eerste gesprek kunnen we ook putten uit de schat aan boeken en tijdschriften die in het atelier aanwezig zijn. We bespreken de deadline en aan de hand van het ontwerp en het gekozen materiaal wordt de prijs besproken. In een offerte zetten we alle keuzes van vorm en materiaal, evenals de prijs voor u op een rijtje.

stap 2

Aanschaf van de materialen

Voor de aanschaf van stoffen kan ik vakkundig advies geven over de juiste samenstelling, stofnamen, kwaliteit en leveranciers. Een scala aan leveranciers, van de Albert Kuyp in Amsterdam tot couture stoffenhuizen in Parijs staat ter beschikking om het juiste materiaal te kiezen.

stap 3

Maten & doorpassen

Bij overeenstemming wordt een afspraak gemaakt voor het nemen van de maten. Dan maken we in overleg een lijst met data waarop gepast kan worden. Zo hebt u een duidelijk overzicht van momenten waarop u uw nieuwe kledingstuk ziet groeien.

Bij het eerste pasmoment ziet u het kledingstuk uitgevoerd in een basiskatoen. Zo krijgt u al inzicht in de vorm en de belijning. Ik krijg daardoor de gelegenheid een optimale pasvorm te verwezenlijken.

Tijdens deze pasmomenten zijn er nog veranderingen in pasvorm en details mogelijk. Afhankelijk van het gekozen model zijn er twee tot vier pasmomenten.

stap 4

Is eigenlijk stap 1, wees op tijd

Omdat ik de grootst mogelijke zorg besteed aan uw wens heb ik over het algemeen tien tot twaalf weken nodig om uw kledingstuk te realiseren.

tweede leven

Geef kledingstukken (met emotionele waarde) een nieuw leven

Trouwen in de bruidsjurk van uw moeder, een doopjurk of avondjurk laten maken uit een trouwjurk? Maar ook andere bestaande kleding die van (emotionele) waarde is, kan vermaakt worden in een nieuw ontwerp. Geheel naar uw smaak en wensen.

antiek kant krijgt nieuwe bestemming.

Graag laat ik een spoor achter in uw kledingstuk

werkwijze

In de linkerzij naad kun u een geel en een paars draadje tegenkomen. Bij gebruik van tweede kans materiaal vindt u deze draadjes aan de buitenkant.  Valt dit iemand op? Dan is dat voor u DE kans om te vertellen over de waarde van uw kleding en natuurlijk over KunstZinnig textiel. Is je kleding van nieuw materiaal gemaakt dat zitten deze draadjes aan de binnenkant, ook weer in de linker zijnaad. Voor u een reminder: deze kleding is met liefde, zorg en vakvrouwschap gemaakt. Geel omdat het vrolijk maakt en zonnig is. Paars heb ik ontleend aan de liturgische kleuren van de PKN. Paars staat voor rouw, verlies, de minder mooie kant van het leven.

Deze paarse en gele kleuren in het logo van KunstZinnig textiel betekent voor mij: “Zet genoeg geel tegen paars aan, dan blijf je in evenwicht”.

impressies