wie zit er achter kunstzinnig textiel?

Ik ben Anne Marie van der Veen, ambachtelijk kleermaker. Met KunstZinnig textiel geef ik je voldoende stof tot nadenken….

Over duurzaam denken en doen. Over dienstbaar en dienen leiderschap. Dit zijn de speerpunten in mijn atelier.

In mijn atelier waar ik een bijdrage wil leveren aan een duurzame samenleving door een oplossing te zoeken voor de groeiende afvalberg. Dat doen ik door…
… Daar waar mogelijk materialen te hergebruiken.
… Workshops aan te bieden waarin ik cursisten uitdagen opnieuw naar een gebruikt materiaal te kijken en daar op een creatieve manier een ander product van te maken.
… Naailessen verzorgen, zodat cursisten zelf herstel werkzaamheden kunnen verrichten aan textiel dat best nog even mee mag.

…kennis doorgeven aan studenten van verschillende MBO mode opleidingen evenals de opleiding Creatief vakman, uitstroom leer en textiel. Voor hen creëer ik stage plaatsen zodat zij in aanraking komen met kwaliteit, vaardigheid en duurzaamheid. Kijk voor stage mogelijkheden op www.stagemarkt.nl

…Af en toe mijn vaardigheden inzetten voor organisaties die werken met vrijwilligers. Door voor hen een product te realiseren dat anders qua kosten niet binnen het bereik van de organisatie ligt. Deze realisaties komen tot stand in samenwerking met de vragende organisatie die daarvoor ook helpende handen aanbied.

…Schrijven voor het Magazine VEZEL om ambacht en duurzaam textiel begruik onder de aandacht te brengen. www.vezel.org en www.hawar.nl

kunstzinnig textiel is aangesloten bij:

duurzaam omdat het moet

Mijn missie is de textielberg verkleinen door gedragen kleding met nog goede onderdelen te gebruiken tot nieuw draagbare kledingstukken. Dat probeer ik zoveel mogelijk te doen. En ook door kleding op maat te maken, of samen met mijn cursisten; daar heb je langer plezier van, en kleding is dan duurzaam.

Jurkje uit een tafelkleed

Stof geven tot nadenken

In mijn bedrijf wil ik klanten en deelnemers aan lessen en workshops laten zien dat ieder textiel een grondstof is. Dat doe ik het liefste door het laten zien van voorbeelden.

Er is zoveel textiel, en ik vroeg me op een gegeven moment af wat mijn rol daarin is. Ik voel me daar verantwoordelijk voor. Eerst bedacht ik de textielberg te verkleinen door niet meer te kopen. Maar daar zijn bedrijven en consumenten niet blij mee, en het is ook niet reëel. Mensen hebben toch kleding nodig. Toen hield ik het heel dicht bij mezelf en ben ik aan de slag gegaan met circulair werken door kleding een tweede leven te geven, denk aan een jurkje uit een tafelkleed, een rokje uit oude overhemden, of een jack uit een colbert.

impressies