wie zit er achter kunstzinnig textiel?

Ik ben Anne Marie van der Veen, ambachtelijk kleermaker. Met KunstZinnig textiel geef ik je voldoende stof tot nadenken: over duurzaam denken en doen, over dienstbaar en dienend leiderschap. Dit zijn de speerpunten van mijn atelier.

In mijn atelier waar ik een bijdrage wil leveren aan een duurzame samenleving door een oplossing te zoeken voor de groeiende afvalberg. Dat doe ik door:
… daar waar mogelijk materialen te hergebruiken;
… workshops aan te bieden waarin ik cursisten uitdaag opnieuw naar een gebruikt materiaal te kijken en daar op een creatieve manier een ander product van te maken;
… Naailessen te verzorgen, zodat cursisten zelf herstelwerkzaamheden kunnen verrichten aan textiel dat best nog even mee mag;                                                                …kennis door te geven aan studenten van verschillende MBO- modeopleidingen evenals de opleiding Creatief vakman, uitstroom leer en textiel. Voor hen creëer ik stageplaatsen zodat zij in aanraking komen met kwaliteit, vaardigheid en duurzaamheid. Kijk voor stagemogelijkheden op www.stagemarkt.nl                          …af en toe mijn vaardigheden inzetten voor organisaties die werken met vrijwilligers door een product van tweede kans materiaal te realiseren. Deze realisaties komen tot stand in samenwerking met de vragende organisatie die daarvoor ook helpende handen aanbiedt;                               …te schrijven voor het Magazine VEZEL om ambacht en duurzaam textielgebruik onder de aandacht te brengen. www.vezel.org en www.hawar.nl

kunstzinnig textiel is aangesloten bij:

duurzaam omdat het moet

Mijn missie is de textielberg te verkleinen door gedragen kleding met nog goede onderdelen te gebruiken voor nieuw draagbare kledingstukken. Dat doe ik alleen of samen met cursisten.

Jurkje uit een tafelkleed

Stof geven tot nadenken

In mijn bedrijf wil ik klanten en deelnemers in lessen en workshops laten zien dat ieder textiel een grondstof is. Dat doe ik het liefste door het laten zien van voorbeelden.

Er is zoveel textiel! De textielberg is enorm. Ik voel me verantwoordelijk om die textielberg te verkleinen.   Daarom ben ik aan de slag gegaan met circulair te werken door kleding een tweede leven te geven, denk aan een jurkje uit een tafelkleed, een jurkje uit oude overhemden of een jack uit een colbert.

impressies