Start project ZWOL

“ Er gaan geluiden dat wol van schapen geen grondstof meer is maar een afvalproduct”. Wat?????, dacht ik, dat kan niet waar zijn.

Daarom ben ik op onderzoek uit gegaan in mijn eigen omgeving. Met een straal van 50 kilometer rond om mijn atelier in Zwolle, heb ik herders en kuddes bezocht. En wat schertst mijn verbazing: het is waar. Veel van de schapen vachten wordt niet meer gebruikt om te verwerken tot een textiel product.

De vachten worden weggegooid, gebruikt als spouwmuur isolatie, of ze dienen als mulch laag op de volkstuin…


Dat vraagt om actie!
Ik wil van wol weer een textielproduct maken, en daarom heb ik de actie ZWOL in het leven geroepen. Wat er precies gaat gebeuren kun je binnenkort zien, houd daarom deze website in de gaten voor updates!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email