duurzaam omdat het moet

Mijn missie is de textielberg niet groter te maken dan deze al is. Door te laten zien dat je met elf kledingstukken en twee paar schoenen dertig dagen goed gekleed kunt gaan. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van al bestaand textiel. Door les te geven en daarmee laten zien dat maken gelukkig maakt. Trots op wat je zelf maakt zorgt er voor dat je zuinig bent. Door kwaliteit te leveren, omdat je dan langer met een kledingstuk doet, minder vaak nieuw koopt. Door stagiaires op te nemen in het atelier die de boodschap van KunstZinnig textiel mee naar buiten nemen. Door samen te werken met andere modeambachten waardoor versterking ontstaat van iedere ambachtsman/vrouw. Door zoveel als mogelijk circulair te werken.

Jurkje uit een tafelkleed

Stof geven tot nadenken

In mijn bedrijf wil ik klanten en deelnemers aan lessen en workshops laten zien dat ieder textiel een grondstof is. Dat doe ik het liefste door het laten zien van voorbeelden.

Er is zoveel textiel, en ik vroeg me op een gegeven moment af wat mijn rol daarin is. Ik voel me daar verantwoordelijk voor. Eerst bedacht ik de textielberg te verkleinen door niet meer te kopen. Maar daar zijn bedrijven en consumenten niet blij mee, en het is ook niet reëel. Mensen hebben toch kleding nodig. Toen hield ik het heel dicht bij mezelf en ben ik aan de slag gegaan met circulair werken door kleding een tweede leven te geven, denk aan een jurkje uit een tafelkleed, een rokje uit oude overhemden, of een jack uit een colbert.

impressies

duurzaam nieuws