vakopleiding coupeur

Deze cursus sluit aan op de opleiding tot costumière. Het leerplan heeft vijf modules en bestaat uit hetzelfde vakkenpakket als de vakopleiding costumière. De te verwerken technieken worden uitgebreid, ook worden de patroontekenmodellen moeilijker en uitgebreid met het tekenen van jasjes en mantels. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan pasvormtechniek. Om ervaring op te doen maak jij onder begeleiding kleding voor klanten.

De opleiding kan, na het behalen van de vijf certificaten, afgesloten worden met het examen LPM dames modevak via het LPM (Landelijk Platform Modevakonderwijs).

module 1

Deze module gaat over de technieken voor een colbert.  In het vak patroontekenen worden jacks, pantalons en blouses getekend. Voor de praktijk moet voor een klant een jack met voering genaaid worden.

module 2

In deze module komen een aantal belangrijke technieken die je nodig hebt voor het maken van een mantelpak aan bod evenals het vak patroontekenen. Aansluitend maak je voor een klant een mantelpak op maat.

module 3

Deze module bestaat uit technieken voor het maken van een mantelpak, patroontekenen voor mantels en moeilijkere modellen van japonnen. De module wordt afgesloten met het maken van een japon met mouwen en een voering voor een klant.

module 4

Voor het behalen van dit certificaat wordt een toets afgenomen. In deze toets komen pasvormtechnieken voor die in de les behandeld zijn. Ook de veel voorkomende pasvormfouten voor een pantalon worden dan getoetst. Tevens maak je een proefmodel van een japon (paslijf) voor een voor jou onbekende klant.

module 5

Deze module bestaat uit het patroontekenen van alle in eerdere modules op maatgemaakte kleding op ¼ schaal en het maken van een wintermantel voor een klant of voor jezelf.

info & kosten

Duur

Opleidingsduur ca. 2 jaar, bij 35 lessen per jaar à 2,5 uur, waarvan een half uur privé les en ca. 10 uur zelfstudie per week.

Kosten

Kosten: € 15,00 per les + jaarlijkse inschrijfkosten van € 30,00

Aanschaf  boeken patroontekenen en  textielwarenkennis.

Voorwaarden

De kosten worden per kwartaal gefactureerd. Facturen worden per mail verzonden.

Als je niet naar de les kunt komen krijg je de betaalde les niet retour. Wel zoeken we in overleg een ander moment om de les in te halen.

Als de les niet doorgaat, wordt deze in het volgende kwartaal in mindering gebracht op de factuur.

aanmelden

Vul het formulier in om je aan te melden. Ik neem dan binnen enkele werkdagen contact met je op over de startdatum, de kosten en de benodigdheden.